top of page

VÅR

HISTORIA

1996 slog grundarna Pino & Valerio upp dörrarna för vad som kom att bli Sveriges första vedugnspizzera. De omvandlade det gamla apoteket "Tranan" till en romersk pizza upplevelse. Ugnen skeppades in från södra italien och byggdes på plats. Tegelväggarna knackades fram och menyn etablerades dag för dag av Antonio och Valerio. Kärnan är att alltid låta hantverket stå i centrum. Ingen gas och ingen roterande ugn här. Enbart sten, ved och en erfaren bagare som reglerar värmen manuellt och vänder pizzorna i en ugn som håller sig runt 450 graders värme. Efter att ryktet gått om vedugnsbakade pizzor i alvik så fick just det namnet bestå "Vedugnen i Alvik".

 

Alla våra råvaror är valda med omsorg. Vi väljer att följa klassiska recept och metoder när vi tillagar maten, allt från valet av mjöl till sättet vi tillagar våra råvaror på. Vi vet att det resulterar i det där lilla extra i vår matlagning.Vår passion för det italienska köket är hjärtat i vår simpla pizzeria som vi vill förmedla till våra gäster. Enkelhet och kvalitet.

 

Välkomna in till oss för en äkta italiensk matupplevelse!

bottom of page